Viisi askelta kohti unelmiesi kylpyhuonetta

December 16, 2020

1.     Mitkä ovat tarpeesi ja toiveesi?

Kylpyhuoneremontti on yksi kalleimmista kodin remonteista, joten suunnitteluun kannattaa varata hyvin aikaa. Remonttia suunnitellessa kannattaa miettiä asujien tarpeet nyt ja tulevaisuudessa. Suunnittelussa kannatta ottaa huomioon perheen pienimpien tarpeet, kotieläimien peseytyminen tai tarvitaanko liikuntarajoitteisia tiloja mahdollisesti tulevaisuudessa? Lisäksi on hyvä miettiä mitä kaikkea remontilta halutaan. Remontoidaanko WC ja saunatilan myös samalla kerralla?

2.     Kuinka suuri remonttibudjettisi on?

Olet varmasti suunnitellut jonkin remonttibudjetin tai haluaisit saada käsitystä mitä kokonaisuus tulisi maksamaan. Voit pyytää meiltä apua budjetin suunnittelussa tai referensseistä näet suuntaan antavia hintoja. Lisäksi tarjoamme asiakkaillemme remonttirahoituksen, johon voit tutustua alla olevasta linkistä:

On hyvä listata mitä kylpyhuoneessa pitää olla ja mitkä olisivat niin sanottua extraa. Näin on helpompi karsia osa tarpeeton pois, jos budjetti näyttää ylittyvän. Muista, että saat myös kylpyhuoneremontista kotitalousvähennyksen!

Kylpyhuoneremontti

3.     Valitse luotettava remonttikumppani huolella!

Valitettavaa, mutta totta, rakennusalalla on jos jonkin näköistä ’’tein itse ja säästin’’ timpuria. Pääsääntöisesti on tietenkin ammattitaitoista osaamista, mutta joukkoon mahtuu aina muutama ei niin hyvä ja luotettava kumppani. Lisäksi kannattaa pohtia, että säästääkö itse kauheasti, jos alkaa itse remonttia työstämään. Monesti korjaaminen tulee huomattavasti kalliimmaksi alkuperäisestä hinnasta, vaikka olisi itse tehnytkin.

Vaivattomin tapa on ottaa palvelu yhdestä ja samasta paikasta. Kylpyhuoneremonttiin tarvitaan yleensä rakennusmiesten lisäksi putki- ja sähköasentajaa, sekä vanhemmissa taloissa tarvitaan myös asbestkartoitusta ja mahdollista asbestpurku porukkaa. Lisäksi yhdeltä toimijalta saa yleensä materiaalit edullisemmin ja urakoitsija hoitaa valvonnan yhteistyössä taloyhtiön kanssa.

Kannattaa tutkia eri palveluntarjoajia, referenssejä, hintoja ja niiden läpinäkyvyyttä. Olemme listanneet sivuillemme muutamia referenssejä ja niiden hintoja. Tarjoamme asiakkaalle ’’avaimet käteen’’ palvelun, joten asiakkaan ei tarvitse huolehtia kuin laattojen väristä meidän kanssa. Teemme remontista aina kirjallisen sopimuksen, jotta sopivat asiat olisivat

Kylpyhuoneremontti

4.     Kauanko kylpyhuoneremontti kestää?

Kylpyhuoneremontti on monen eri vaiheen projekti. Remontin kestoon vaikuttaa moni eri tekijä. Ensimmäiseksi pitää miettiä remontoidaanko samalla sauna ja/tai WC, tarvitaanko asbestpurkua tai onko kohteessa käynyt vesivahinko.

Listasimme alle suuntaanantavan ajan remonteille:

Kylpyhuone (+3 viikkoa)

Sauna (+2 viikkoa)

WC (+1 viikko)

Vesivahingon kuivaus (+3 viikkoa)

Asbest purku (+1 viikkoa)

Remontin kesto voi olla näin viikosta pariin kuukauteen, joten on hyvä miettiä asuuko huoneistossa remontin aikana vai tarvitaanko tilapäistä asuntoa, suihkua tai WC tilaa.

5.     Muista tarvittavat luvat ja ilmoitukset

Märkätilaremontti vaatii aina luvan taloyhtiöltä. On hyvä olla yhteydessä isännöitsijään jo suunnittelu vaiheessa ja kartoittaa taloyhtiön vaatimat luvat, ilmoitukset ja tarkastukset. Jossakin taloyhtiöissä on päätetty kustantaa esimerkiksi vesieristeet, vesikalusteet tai muuta vastaavaa. Ole siis yhteydessä ensimmäisenä isännöitsijään tai pyydä apua ammattilaiselta!

Muistathan, että ennen vuotta 1994 rakennetut talon vaativat lain mukaan asbestikartoituksen. Tarjoamme asbestkartoituksen aina asiakkaillemme!

Jos tarvitset apua kylpyhuoneremontissasi, ota meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai sivuston valmiilla lomakkeella.

Haluatko kuulla aiheesta lisää?
Ota yhteyttä blogin kirjoittajaan!

Petri Virtanen

Työnjohtaja