Kokonaisvaltainen huoneistoremontti Portsassa

December 16, 2020

Teimme kokonaisvaltaisen remontin puutalohuoneistoomme Turun Portsassa. Tarkoituksemme oli laajentaa huoneistoa remontoimalla alkuperäisessä kunnossa oleva vinttitila, mutta lopulta toteutimmekin varsin mittavan remontin. Vinttitilan valmistuttua innostuimme remontoimaan myös olohuoneen, johon vinttitilan portaat laskeutuivat. Kun olohuone alkoi rakentua, totesimme yhteen ääneen poikaystäväni kanssa keittiön tarvitsevan myös pientä pintaremonttia. Oikaistakseni hieman koko tarinaa, lopulta remontoimme koko huoneiston lattiasta kattoon. Vanhoissa puutaloissa on tyypillisesti myös vinot seinät, jotka halusimme suoristaa. Samalla seiniin, lattiaan ja eteisen portaisiin saatiin lisää eristettä, jotta huoneistossa pysyy lämpö paremmin eikä seinän väleistä vedä edes talvella.

Alkuperäinen ajatuksemme oli osallistua remonttiin myös itse kustannuksien säästämiseksi, mutta nähdessämme asiantuntijoiden työn nopeuden ja huolellisen työn jäljen uskalsimme jättää toteutuksen täysin Rakantin käsiin. Ollessamme työmaalla apukäsinä, saimme paljon apua ja ohjeistusta siitä, millä työvälineillä ja miten toteutus kannattaa tehdä.

Jos olisimme tienneet kuinka laaja remontista loppujen lopuksi tuli, olisimme ottaneet ammattimiehet avuksemme jo heti ensi metreiltä asti.

Yritimme tehdä remonttia ensin itse kustannusten säästämiseksi, mutta tekeminen oli hidasta, sillä arkisin työtunnit jäivät vähiin ja aikaa kului myös suunnitteluun ja tiedon sekä materiaalien hakuun.

Palkatessamme Rakantin asiantuntijat, totesimme, että säästämme niin rahaa, aikaa kuin omia hermojammekin. Suunnittelussa saimme apua sisustussuunnittelija Kati Maliselta, jonka ansiosta kaikki palaset loksahtivat kohdalleen ja saimme toteutettua suuremmatkin haaveemme pienemmällä budjetilla. Nyt kun remontti on ohi, niin olemme ihan älyttömän onnellisia meidän uudesta kodista ja aiomme jatkossakin ulkoistaa tekemisen Rakantille.

Vanhoissa puutaloissa voi olla paljon yllätyksiä ja remontoitavaa jos niin haluaa. Meidän remontti oli mittava ja kallis, mutta tunnearvoa ei voi rahassa mitata. Puutalohuoneistomme on nyt kotoisa, viimeisen päälle remontoitu ja tyylikäs. Saimme unelmiemme kodin!

Haluatko kuulla aiheesta lisää?
Ota yhteyttä blogin kirjoittajaan!

Petri Virtanen

Työnjohtaja